پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

سیاست دولت روسیه نسبت به سازمان‌های مذهبی مسلمانان ،ارائه هر کمکی لازم به آنها است. اکنون مسلمانان می‌توانند از حداکثر امکانات موجود در روسیه استفاده کنند.

به گزارش مرکز خبر حوزه، سفیر روسیه در کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی  امروز در بازدید از جامعة‌المصطفی، با اشاره به مسافرت‌های گذشته خود به قم، ابراز کرد: زمانی که سفیر روسیه در ایران بودم، از برخی از مراکز دینی قم بازدیدی داشتم، اما برای نخستین بار است که به المصطفی آمدم.

آقای کنستانتین شووالف ، با بیان این که روسیه و ایران، فرهنگ بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند، افزود: المصطفی، یکی از مهم‌ترین مراکز علمی در جهان است، حضور در المصطفی، برای من بسیار جالب بود.

سفیر روسیه در کشورهای اسلامی  اضافه کرد: بنده رئیس شورای مشورتی هستم که همکاری‌های وزارت امور خارجه و سازمان های اسلامی روسیه را هماهنگ می‌کند و مسائلی مانند آموزش‌های اسلامی در خارج از کشور را نظارت می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: روسیه، قبل از فروپاشی شوروی، هفتصد مسجد فعال داشت. اکنون این تعداد به هشتصد مسجد رسیده است که نشان از سیاست تعامل روسیه با دین اسلام دارد.

کنستانتین شووالف با بیان این که مسلمانان روسیه، سازمان واحدی ندارند، ابراز کرد: مسلمانان روسیه، مراکز متعدد اسلامی در ادارات محلی دارند و مفتی‌های روسیه نیز دارای شوراهای متفاوتی هستند که به انسجام مسلمانان در روسیه ضربه وارد می‌سازد.

سفیر مأموریت‌های ویژه وزارت امور خارجه روسیه بیان کرد: سیاست دولت نسبت به سازمان‌های مذهبی مسلمانان روسیه، ارائه هر کمکی لازم به آنها است. اکنون مسلمانان می‌توانند از حداکثر امکانات موجود در روسیه استفاده کنند.

وی افزود: تعدادی از دانشگاه‌های اسلامی در روسیه وجود دارند که کوشش می‌کند سطح علمی خود را به سطح علمی مناسب در جهان برسانند.

کنستانتین شووالف، شورای آموزش اسلامی را تنها تشکل واحد رسمی در بین همة فرق‌های مسلمانان روسیه دانست که متشکل از رؤسای دانشگاه‌های اسلامی روسیه است و اظهار کرد: از طرف دولت روسیه، این شورا، نمایندة همه گروه‌های اسلامی می‌باشد که در روسیه حضور دارند.

وی یادآور نمود: اکنون بیش از دوهزاردانشجوی روسی در خارج از این کشور تحصیل می‌کنند که بیشتر آنها به کشورهای عربی می‌روند تا با این زبان بین‌المللی و دین اسلام آشنایی پیدا کنند.

سفیر روسیه  در کشورهای اسلامی اضافه نمود: در دیداری که چندی پیش با رئیس و شیخ دانشگاه الازهر مصر داشتم، علاقه‌مندی کشورم را برای رسمی‌سازی روابط علمی بین دو کشور روسیه و مصر ابراز کردم که با توجه به اوضاع سیاسی کنونی مصر، این خواسته تاکنون به تحقق نرسید.

وی  با اظهار این که تلاش می‌کنیم تا شورای آموزش اسلامی به عنوان نهاد رسمی اسلامی روسیه، روابط علمی خود را با دیگر کشو‌ها برقرار کند، اضافه کرد: سیاست دولت روسیه این است که  آموزش ابتدایی اسلامی و زبان‌آموزی کشورهای مقصد دانشجو، در روسیه انجام گیرد و تنها برای تحصیلات تکمیلی به خارج از کشور مراجعت کنند.

شووالف با اشاره به علاقه‌مندی روسیه برای گسترش روابط علمی با کشورهای اسلامی، عنوان کرد: برخی از قدرت‌های افراطی روسیه تلاش می کنند تا به جای علم، فلسفه و عقل، نگاه غیرواقعی از اسلام ایجاد کنند اما روسیه به شدت در مقابل این جریان ایستاده است.

سفیر روسیه در کشورهای اسلامی، ایران را مبتکر گفت‌وگوی افکار و ادیان در جهان دانست و اظهار کرد: جای ایران در همایش‌های بین‌المللی گفت‌وگوی تمدن‌ها خالی است، و صدای ایران را در کنفرانس‌های گفتگوی تمدن‌های بین‌المللی را نمی‌شنویم.

وی  با اذعان این که نباید کار مهم شکل دادن به فلسفه آینده بشریت را به برخی از قدرت‌طلب‌ها واگذار کنیم، خاطرنشان کرد: هرچند سازمان‌های اسلامی مانند، همکاری اسلامی و آیسسکو، حضور فعالی در جریان‌های بین‌المللی دارند، اما جمهوری اسلامی ایران می‌تواند حضور پررنگ‌تری در این عرصه داشته باشد.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha